×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

EPE, Plantsoen Enkweg Zuid

1965

Hier ziet u een opname van de Korenstraat een zijweg van de Enkweg. Bij een toenmalig buurtgenoot Ruud Elbertse heeft deze ansichtkaart van het Plantsoen Enkweg Zuid nostalgische herinneringen naar boven gehaald, die ik u als bezoeker van deze site niet wil onthouden. Ruud schrijft:

‘Het beeld roept veel herinneringen op. Onder aanvoering van Rinie van Vemde, fietsten wij talloze malen rond het plantsoen. We (Rob de Brueijs, Eddie Hegeman, Henkie Blok, Johan ten Have, Henkie en Jopie Dul en nog veel meer jongens uit de buurt, van wie de namen me niet te binnen willen schieten) deden dat op onze aangepaste fietsen.

Klein tandwieltje achter, sturen afgezaagd en omgekeerd weer aangelast. In onze beleving hadden we een echte racefiets. Heuse wedstrijden werden er verreden. Ik herinner mij, dat Rob’s vader menigmaal heeft staan ‘klokken’. Rinie bleek altijd de sterkste. Hij woonde destijds, links vooraan, op de Haverkampsweg. Bezien vanaf de Enkweg. In het hoekhuis, links op de foto, Jagerstraat 11, daar woonde Rob. Helaas zijn Rob, Eddie, Henk en Jopie Dul inmiddels overleden’.

Hartelijke groeten, Ruud

Uitgave: Boek en Kantoorboekhandel Bosch.

Gelopen: Ja.

Postzegel: H.M. Koningin Juliana, 12 cent, groenblauw.

Dit item is op vrijdag 13 januari 2012 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw