Supporters bij v.v. Epe aan de Spoorlaan

1941

(). Hier een prachtig sfeerbeeld van een drietal supporters bij een wedstrijd van de v.v. Epe aan de Spoorlaan. Links staat dhr. Veenbergen de vader van Henk Veenbergen van Bloemsierkunst " Fleur Inn" aan de Hoofdstraat 115 in Epe.

De man in het midden is dhr. Gait Das de visboer, hij had een Vishandel aan de Brinklaan 50 hoek Zuukerweg. Vanaf 1945 starte Gait hier zijn viswinkel, na eerst in 1936 te zijn begonnen met een groente- en fruithandel aan de Willem Tellstraat naast "Café het Tonnetje".

Rechts staat dhr. Jan Willem (Johannes Wilhelmus) Nitert die geboren is in 1897 hij kwam uit een gezin van zes kinderen. De vader van Jan Willem Nitert werd geboren in 1856 te Tubbergen, en huwde in 1884 Maria Logen. Zij hebben gewoont aan het Postpad hoek Parkweg. Jan Willem Nitert begon een eigen zaak in Glas en Aardewerk annex Schoenhandel aan de Hoofdstraat waar nu "IJssalon Roberto" is gevestigd. Later verhuist hij met zijn gezin naar de Beekstraat 8 in Epe, waar hij op 28-04-1950 overleed op de veel te jonge leeftijd van 53 jaar. Jan Willem Nitert en Maria Logen brachten maar liefs 11 kinderen ter wereld, waarbij Harry Nitert de jongste was. Harry Nitert had aan diezelfde Beekstraat een Dameskapsalon, later werd hij een verdienstelijk kunstschilder. Momenteel woont Harry Nitert aan de Sternpassage 25 in "De Veluwepoort". Er waren in het gezin Nitert nog drie broers te weten Theo, Frans en Cor, deze laatste werd bij s.v. Epe de "Buffel" genoemd. Dhr. Theo Nitert was een veelzijdig eerste elftal speler bij de s.v. Epe, en heeft menig kampioenschap meegemaakt.

In de vensterbanken van de Beekstraat 8 en 10 respectievelijk de schoenwinkel van Nitert en de fruitzaak van Grandia werd op 1 augustus 1939 de v.v. Epe opgericht. De oprichters waren een aantal jonge lieden te weten de heren B.A. Braam - Th Dalmolen en J.H. Remkes. De v.v. Epe heeft van 1940 tot 1953 aan de Spoorlaan gevoetbald. Daarna verhuisde men naar de Kweekweg, om vervolgens in 1974 naar de huidige locatie Sportpark de Wachtelenberg te verhuizen.

Nitert-2bbc24ca.jpgNitert-2bbc24ca.jpg
Dit item is op donderdag 12 november 2009 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw