v.v. Epe 3 - Kampioen 3e klas GVB

1952

Het 3e elftal van de v.v. Epe werd op 20 april 1952 kampioen. Secretaris Wim Jansen die later de voorzittershamer hanteerde schreef in zijn jaarverslag: ‘Goede wijn behoeft geen krans. Wat deze jongens gepresteerd hebben kan tot voorbeeld strekken voor de verdere familie; kampioen en de promotiewedstrijden ook buitengewoon goed doorgerold en dus volgend jaar 2e klas GVB’.

In ‘Contact’ nr. 7 (2005-2006) het clubblad van de s.v. Epe, komt Han van Moorst aan het woord. Van Moorst blijft de club tot zijn dood in 2008 volgen. Hij vervulde diverse functies binnen de vereniging. Zo zoekt hij namens de Commissie van Goede Diensten in de jaren ’70 kandidaat-bestuursleden voor de club. Tevens maakt hij 2x deel uit van het bestuur. ‘Ik heb in 2 periodes in het bestuur gezeten, o.a. met Cor Man in ’t Veld, Wim Raadsveld, Wim Jansen en Frans Moors. Helaas moest ik al op m’n 27e stoppen met voetballen, vanwege huidproblemen. Daarna bleef ik graag hand- en spandiensten verrichten’. Han van Moorst maakte in 1952 ook deel uit van het kampioensteam. Hij verteld: ‘Zo was ik in ik meen 1952 grensrechter bij het 3e elftal van Epe. Ze speelden tegen KCVO 1, zo waren de verhoudingen toen. Wim Jansen stond aan de lijn. Hij was destijds voorzitter en ook mijn baas bij Venz. Ik ging altijd erg in het spel op. Waarschijnlijk daardoor zag ik een buitenspelgeval over het hoofd. Ik kreeg flink uit de zak van ‘Chocoladeköntien’, zoals de bijnaam van Jansen was’.

‘Mijn eigen carrière was weinig glansvol. Ik heb een ‘blauwe maandag’ in het 2e gevoetbald en verder vooral in het 3e. In dat elftal speelden o.a. de broers Harm en Gerrit Kromdijk, Joop Groen, Piet Vondermans en de doofstomme keeper Tonnie Bosch. Die had een zwarte motor en grote handen en voeten. Ik herinner me dat hij ondanks zijn spraakgebrek toch probeerde uit te drukken: ‘Jij heel snel, jij hard lopen’, zei hij dan tegen me. Die Bosch pakte de bal vaak met 1 hand uit de lucht’.

Bron: Jubileumboek "70 Jaar s.v. Epe 1939 - 2009 – auteur: Tonnie Brands, mmv: Gerrit Tenkink.

Epe 3 kampioen op zondag 20 april 1952. Staand vlnr: Piet Das, Teunis van Schoonhoven, Cornelis 'Knelis' Krijgsman, Evert Dicou, Hennie van Mekeren en Henk van Dijk. Midden Henk de Graaf, Han van Moorst, Piet Vondermans en Theo Nitert. Voorste rij: Gerrit Kromdijk, Tonnie Bosch, Jaap Groen en Henk van de Vlekkert.
Dit item is op donderdag 27 maart 2014 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw