×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

Beekstraat - Epe

1899

 

Hier ziet u een sfeerbeeld van de Beekstraat op een prentbriefkaart met als dag stempel 1899. Foto en kaart zullen iets ouder zijn. Het is een van de oudste kaarten uit Epe in mijn collectie. Links ziet u drogisterij Van Lohuizen en rechts huize Vijvervreugd.

Wat er geschreven wordt is behoorlijk vervaagd, maar ik heb e.e.a. toch ontcijferd.

LH,

Morgen gaan wij over Arnhem weer naar De Haag. Zoo je ons nog zien wilt voor de vacantie om is, zal ik je schrijven hoe laat de trein in Arnhem aankomt. Om 10.24 spoort hij aan en vertrekt om 10.29 uit Arnhem op de heen.

De kaart is volgens het rondstempel tussen 11 en 12 uur verstuurd vanuit Epe naar Velp, en ook diezelfde dag in Velp bezorgd.

Uitgever: J.L. Scholten.

Gelopen: Ja.

Postzegel: Cijfer 2½ cent, violet (werd in 1894 als serie uitgegeven van een ½ , 1, 2 en 2½ cent)

De foto werd niet door de uitgever Scholten zelf gemaakt, want aan de zijkant van de kaart staat:

Lichtdruk, Schalekamp, Buiksloot. Hij fotografeerde landschappen en stadsgezichten in heel Nederland, en ook kleine dorpjes zoals Epe hadden zijn aandacht.

Deze Johan Marius Schalekamp (1844-1912) had vanaf 1 januari 1870 een ‘Photografie- en Kunsthandel’ in Haarlem. Hij gaf boeken en platen uit. Hij verhuisde in 1878 naar Amsterdam en specialiseerde zich in plaatwerken, etsen, gravures en ‘fotografieën’. In 1891 opende Schalekamp een fotografisch atelier, dat in 1893 naar Buiksloot verhuisde. Buiksloot ligt in Amsterdam-Noord.

Bron: website amsterdamnoord.com.

 

Dit item is op zondag 07 januari 2018 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw