×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

Slijkhuis Dieren - en Tuinspeciaalzaak

1965

Hier ziet u een foto uit 1965 van de Dieren- en Tuinspeciaalzaak van Wim Slijkhuis aan de Stationsstraat 7 in Epe. De familie Slijkhuis vestigde zich hier aan de Stationsstraat C122¹ in 1940. De winkel van de familie G.J. Slijkhuis heette „De Eper Zaadhandel" zij verkochten in eerste instantie bloem-, tuin- en landbouwzaden, later werd het een dierenspeciaalzaak. Voorheen woonden hier verschillende families o.a. de dames Gildemeester, die daar pension 'De Cloete' runden.

Ook heeft hier nog samen met Slijkhuis het Centrale verwarmings- en loodgietersbedrijf van Joh. van Dijk gezeten, en wel van 1937 tot 22 november 1958. Toen verhuisde het loodgietersbedrijf naar het pand van antiekhandelaar H. Diekman aan de Brinklaan. H. Diekman had eind 1943 het pand overgenomen van slager Simon Northeimer. Momenteel zit hier de noordingang van het winkelcentrum 'De Veluwepoort'.

In het pand van Slijkhuis is momenteel de winkelketen Dier All-in gevestigd, met meerdere vestigingen in het land. De tweede foto is eveneens uit datzelfde jaar. In het linker gedeelte van het pand van Slijkhuis zat in die tijd het "bijkantoor" van de Nieuwe Apeldoornse Courant (NAC). Dier All-in zit hier op de hoek Stationsstraat met de Parkweg.

Dit item is op donderdag 23 augustus 2012 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw