×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

De band "Les Chopins" uit Epe.

1965

Van oud dorpsgenoot Piet Das uit 's-Hertogenbosch kreeg ik bijgaande foto van de Eper band “Les Chopins”, een band die van 1965 t/m 1969 actief was in Epe.

Piet Das verteld. ‘De band heeft zeker wel 4x keer opgetreden dat ik weet: 1x in ’t Wapen van Epe, 1x in de Dorpsschool in Wapenveld, 1x in De Beemte, en 1 x in Vaassen…. De foto is waarschijnlijk genomen in 1966 vanaf de Tongerenseweg richting de Burgerenk. De wijk de Burgerenk was toen nog leeg, en in voorbereiding om bebouwd te worden. De naam “Les Chopins” is een beetje afgeleid van “Les Bachs” een schoolband uit Apeldoorn. Er werd in die tijd geoefend in de MULO aan de Beekstraat. Later hadden we als oefenlocatie de stal van de familie Vosselman aan de Oenerweg. Helaas had Otto Lenselink een slaggitaar met een kromme hals, en klonk alles niet geheel zuiver. En aangezien ik niet zo goed kon drummen, ging het niet altijd in de maat. Maar we hebben wel vreselijk veel plezier gehad’.

Piet Das vervolgt ‘De broer van Libbe Poppema (Tongeren, vader --> Le Chevalierschool) zat ook in een band: “The Loco Stars”. Misschien heeft iemand daar nog een foto van? Die band was behoorlijk goed weet ik nog. Verder had je ook nog een band waar Noud Wierdsma (Wibra) in zat, ik weet niet hoe die hete, daar leenden we soms de versterker van. En tevens was er in die periode een band van de ambachtschool/LTS, ook deze naam ben ik vergeten’.

Groeten van Piet Das - ’s-Hertogenbosch.

NB: ‘Piet Das, de voetballer van sv Epe is mijn neef. Veel mensen verwarren dat nog al eens. Ons beider opa heette overigens ook Piet Das, en dat was weer een broer van Willem Das, de groenteboer op het dorp’.

Op de foto de bandleden vlnr: Piet Das, drummer; Otto Lenselink, zang en slaggitaar; Harrie Wezenberg, sologitaar, achter het stuur: Libbe Poppema, basgitaar.

Dit item is op zaterdag 18 september 2010 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw