×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

EPE, - Bij den stal.

1921

Hier ziet u een schuur of stal, die behoorde bij de boerderij van G. (Gradus) Prins. De locatie was achter de Begraafplaats van de Tongerenseweg.

De kruising van zandweggetjes die u op de foto ziet is de kruising Molenpad en de Griseeweg. De weg liep toendertijd van de Wisselseweg achter het Katholieke-kerkhof en achter de Begraafplaats van de Tongerenseweg tot voorbij Café 't Jagertje en was genoemd naar de vrouw van Burgemeester G.W. van der Feltz, die op Java in de plaats Grisee was geboren. Gustaaf Willem van der Feltz was burgemeester van Epe tussen 1819 en 1852. Hij werd opgevolgd door Mr. E.F.J. Weerts en wel van 1852 tot 1889. Het meisje op de foto was de dochter van G.J. Gerritsen de winkelier van de „Toko" aan de Hoofdstraat, die later op het Meiklokje in de Dwarsweg woonde. Van het jongetje is niets bekend.

Het is een opmerkelijke kaart, want achter op deze kaart staat reclame gedrukt van een woninginrichter uit Amsterdam. Het was drukkerij Cordes uit Amsterdam die de reclame op deze „Nauta" kaart zette.

Uitgave: Nauta, Velsen Nr. 8480.

Dit item is op zaterdag 22 januari 2011 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw