×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

Groet uit Epe, Lohuizen

1950

Hier ziet u sfeerbeeld van de Lohuizerbrink uit de jaren vijftig. Met links de Heuvellaan en op de voorgrond de Lohuizerweg die over gaat in de Willem Tellstraat. Langs het voetpad links stonden rozenbottelstruiken.

Rechts ziet u het beukenbos dat op 24 november 1900 werd geschonken door de vier freules Van der Feltz, die de villa Feltz, het latere “Vijvervreugd” bewoonden. Het bosje werd geschonken aan het St.-Antoniegilde, onder het servituut dat de twintig are grond ten eeuwige dagen als plantsoen in gebruik moesten blijven. De oude naam van dit driehoekig stuk bos is de “Lohuizerbrink”, de brink van het buurtschap Loohuizen, dat hier lag, gescheiden van het dorp door de “gemene veld”. In 1965 werd het bos, dat ook 1945 had geleden van schietgrage, aldaar bivakkerende Canadezen, vervangen door bomen van een ander soort.

In het eerste huis links de Heuvellaan 19 woonde o.a. de families: Willem F.H. de Greef; Wilhelmina Westerbeek; Nicolaas M. Berkelmans; Evert J.P. Boer; Sake A. de Vries - Elisabeth S. de Vries- van Schaik; Cornelis W. Hulsbergen - Anna E. Hulsbergen-Meelhuijsen; Johannes S.M. Buers; Nu woont hier Tineke Romp. Het huis er naast de Willem Tellstraat 78 heette vroeger „De Pannenkamp", en werd op 24 september 1934 door G.W. Overbosch gebouwd. Na de familie Overbosch woonden hier o.a. de families: Antonie (Toon) Prinsen van Hotel Wapen van Epe, bij velen bekend als 'Dikke Toon', deze liet er in 1951 een garage bij bouwen door aannemer H. Steenbergen uit Emst. Vervolgens kwam R.H. Boer sr. oud directeur van drukkerij Hooiberg hier wonen hij liet het landhuis in 1959 nog een keer verbouwen, de architect was: F. Tierie; En daarna kwam N. Bijsterbosch er wonen. Nu woont hier anno 2012 de familie H. Kwakkel.
Dit item is op dinsdag 23 oktober 2012 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw