×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

Deventerweg - Vaassen

1930

(). Hier ziet u een prachtige prentbriefkaart van de Deventerweg in Vaassen. Alle kinderen staan netjes te poseren voor de fotograaf. Persoonlijk vind ik deze foto één van de mooiste prentbriefkaarten uit mijn collectie.

Uiterst links zien we het pand van Van Schoonhoven, daarvoor zo rond 1910 woonde hier de familie Hahné. Daarna ziet u de winkel van Van Rijssen, "De Wulfter" geheten, momenteel bevind zich hier de Wereldwinkel. Dan ziet U het pand van IJsseldijk de schoenmaker (niet goed zichtbaar). Dit pand is afgebrand en na nieuwbouw werd het bewoond door slager Huis in 't Veld, vervolgens ziet het pand van Jonker, de smid (nauwelijks zichtbaar, anno 2010 vinden we hier Reusken.

Aan de rechterkant, nog net iets zichtbaar van een woonhuis waar vroeger Joop Scholten woonde, deze was getrouwd met een dochter van Rutgers, nu woont Bart Steunenberg hier op deze plek. Dan gaan we iets verderop richting kruispunt de Valk, het pand van Nijdeken, en dan het volgende zichtbare pand is van Bakker Volkers.

Bron: Privé-archief van Freek Bomhof uit Vaassen.
Zie ook: www.vaassen.nu.

Uitgave: A.M. Bosch, Vaassen.

Gelopen: Nee.

Dit item is op donderdag 26 november 2009 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw