Terpstra's Zelfbediening

1964

Hier ziet u het levensmiddelenbedrijf van W. Terpstra voorheen de malerij en levensmiddelenbedrijf van W. Both, aan de Beekstraat 2 in Epe.  

Het pand bestaat al vanaf 1913-1914 en werd gebouwd door Sarris Overbosch, deze was jarenlang gemeenteontvanger, en kruidenier. Hij werd in de zaak opgevolgd door zijn zoon Johan Overbosch. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd het pand verkocht aan C. van ’t Land, die het na de oorlog overdeed aan W. Both. Deze dreef hier niet alleen een levensmiddelenwinkel, maar tevens een graan- en fouragehandel (veevoeder, hooi en stro). Tevens kon je er terecht voor kunstmest, en ook voor vaste en vloeibare brandstoffen. Op 16 september 1963 werd de zaak van dhr. W. Both en mevr. P.N. Both-Sterk overgedaan aan W. Terpstra. De familie Both verhuisde naar de Valkenierslaan 329 in Breda.

In het pand hebben nog vele andere winkeliers gezeten. Momenteel is hier ‘Hullegie Sisters in Lingerie’ gevestigd. De zussen Marieke en Christine Hullegie namen de zaak in 1999 over van hun ouders.

Bronnen:

Veluws Nieuws – vrijdag 13 september 1963.

Mededelingenblad Ampt-Epe nr. 40 - februari 1977.

Dit item is op zaterdag 15 februari 2020 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw