×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

EPE, - Hotel de Posthoorn

1918

(101). Logement "De Posthoorn werd al gebouwd in 1795. In 1864 werd hier de "Koninklijke Harmonie" opgericht. Op deze foto uit ca. 1918 zien we het resultaat van een grote verbouwing zoals die in 1912 plaatsvond. Eigenaar was dhr. G. Scholten. In een boom voor de posthoorn was een prieel ingericht, genaamd "Im grünen Wald". De oude eigenaar had dit in Duitsland gezien. Er stond een tafel in, waarin bezoekers van een consumptie konden genieten. Ook de harmonie speelde er wel eens.

De officieren uit "de kamp" (Oldebroek) kwamen hier regelmatig over de vloer, en konden hier tevens hun paarden laten verzorgen. Tevens werden hier de paarden verwisseld van de postkoets van het traject Apeldoorn-Hattem. Er was tevens een stallings- en opslagruimte, maar die heeft later plaats moeten maken voor een Chinees Indisch Restaurant Hong Kong.

De eerste etage werd dus opgehoogd en kreeg een mooie balustrade. Tevens werd er in 1912 elektriciteit aangelegd. In 1921 kreeg het hotel een eigen waterleiding. Na de heer G. Scholten hebben drie dochters Gerritsen het bedrijf geëxploiteerd, en wel tot 13 januari 1930. Eén van de dochters heette Siebrendina Johanna Wilhelmina, in de volksmond Brandine van de Posthoorn. Zij was één van de drie dochters van de tweede vrouw van de vroegere exploitant G. Scholten. Vervolgens werd dhr. E.J. Moll eigenaar tot 15 april 1946. Dan komt dhr. W. Saal tot 25 april 1952 en van hem neemt de heer H.G. Smaal senior de zaak over tot 1961. Vervolgens kwam dhr. R. Jens en in 1965 nam dhr. L. van der Hagen "De Posthoorn" onder zijn hoede. Daarna nam dhr. H. (Henk) Smaal junior de zaak over en opende op 24 oktober 1978 een bruin café. De familie Smaal was ook eigenaar van Hotel "Dennenheuvel".

Sinds 1 januari 1991 runnen Jacques en Ineke Holthuis "De Posthoorn". Café "De Posthoorn" staat al geruime tijd in de Top 10 van de "Café Top 100" van Horeca Nederland.

Uitgave: de Toko, Epe Nr. 8367.

Gelopen: Ja.

Postzegel: Koningin Wilhelmina 3 cent, olijfgroen (1901).

Dit item is op zondag 06 september 2009 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw